“Ontmoeten” wordt het jaarthema van het komende seizoen. ” God wil ons ontmoeten en door ons de buurt waarin we wonen”  vermeldt het voorlaatste verslag van de kerkenraad.

Nu is er door de overheid de “Week tegen Eenzaamheid” uitgeroepen  van dinsdag 1 oktober t/m dinsdag 8 oktober. In Amersfoort is dat omgedoopt tot: Week van de ontmoeting..!!

Sinds het afgelopen seizoen is ons missionair zijn diaconaal-missionair gericht. Missionair zijn door goed te doen, te helpen en te ontmoeten. Dit sluit dus naadloos aan op hoe wij als kerk willen (moeten?) zijn.

We hebben er daarom voor gekozen in die week tegen eenzaamheid een zaterdag te organiseren waarin wij elkaar willen ontmoeten. Wij, elkaar en de mensen uit de buurt. Sleutelwoord is: gezelligheid. Ook De Horsten heeft enthousiast gereageerd en sluit hierbij aan.

Bij ontmoeten denken we vooral aan een kopje koffie, wat lekkers erbij met een goed gesprek. Daarom hebben we De Koffiebus voor zaterdag 5 oktober geregeld. De Koffiebus begint een begrip te worden in Amersfoort. Ze schrijven over zichzelf: “Een unieke ontmoetingsplek ….. Met verrassende binnenzitjes en buitenterras. Wij schenken uitstekende koffie en oprechte aandacht.”

Goed om te weten, op zaterdag 5 oktober hoeft u niet te betalen voor dat uitstekende kopje koffie! En voor het lekkers: wat dacht u van een actie: ‘Heel de Lichtkring bakt’ (??!!). Zodat uw favoriete taartrecept de tongen losmaakt!

Verder organiseren we voor de kinderen een springkussen en zijn er in de kerk diverse spellen te doen. We willen graag een repair-café inrichten, waar mensen iets wat stuk is ter reparatie kunnen aanbieden. We denken aan een boekenstand, muziek,  een wandeling rond de vijver of in de wijk. Met uiteraard diverse catering voor de lunch. Kortom een ontmoetingsdag rond de Lichtkring. Waarin we op een ontspannen manier aan de buurt en elkaar laten zien dat we oog hebben voor elkaar. Dat we hart voor elkaar hebben. Omdat God ons op het oog heeft en in zijn hart gesloten heeft.

Je bent hierbij van harte uitgenodigd en wellicht uitgedaagd om mee te doen. Dus heb je nog goede ideeën, meld het ons!

Hoe dan ook, noteer zaterdag 5 oktober 2019 in uw agenda.

Bert Barelds, Johan Bijzet, Jikke Hammenga, Maarten Harmanny, José van der Plaats, Daniëlle Wisselink